Η Μαρία μας είναι ακόμη μια συμπατριώτισσά μου και την γνώρισα από τις Εκδόσεις Ευγνώμων.

Η Μαρία σε μια συνέντευξη που μου παραχώρησε πρόσφατα μου μίλησε για όλα,καθώς και για το βιβλίο της “Λεπτή και Ευτυχισμένη”.

Πάμε να δούμε τι μου είπε:

1.Πες μας λίγα λόγια για εσένα και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για την συγγραφή βιβλίων;

“Γεια χαρά Τίνα μου!

Αρχικά, θα ήθελα να σε χαιρετήσω και να σε ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σου στον όμορφο διαδικτυακό σου χώρο. Είναι πραγματικά χαρά μου που βρίσκομαι <διαδικτυακά> εδώ!

Ας συστηθώ, λοιπόν!

Ονομάζομαι Μαρία Λάμπρου και είμαι από τη Λεμεσό. Έχω σπουδάσει Παιδαγωγικά με κατεύθυνση Ψυχολογία και ακολούθησα Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Σχολική Ανάπτυξη. 

Στη συνέχεια και εφόσον είχα αρχίσει να ασκώ  το επάγγελμα της εκπαιδευτικού, όντας ανήσυχο πνεύμα αποφάσισα πως ήθελα να κάνω και άλλες σπουδές. Ήθελα να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις που να αφορούν τον άνθρωπο. Γνώσεις που θα με βοηθούσαν να βελτιώσω τον εαυτό μου, τη σχέση μου με τον εαυτό μου, τις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους, να βελτιώσω την ποιότητά της ζωής μου. 

Και έτσι, μετά από ψάξιμο, και όταν πιστεύω πως ήμουν πραγματικά έτοιμη, εμφανίστηκε μπροστά μου η επιλογή για σπουδές στην Κλινική Υπνοθεραπεία. 

Σπούδασα Κλινική Υπνοθεραπεία με Ψυχοθεραπεία και έπειτα  εκπαιδεύτηκα στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό ενώ παράλληλα ακολούθησα πιστοποιημένη εκπαίδευση life coaching.

Μέσα από τις σπουδές μου, την μελέτη μου στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης και τις εμπειρίες μου, είχα αποκτήσει γνώσεις και εργαλεία που με βοηθούσαν πλέον να βελτιώνομαι και να βελτιώνω και τη ζωή μου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμπνευστώ και να δημιουργήσω τον δικό μου διαδικτυακό χώρο < www.upgrade-your-self.com>, μέσα στον οποίο μοιράζομαι γνώσεις και υλικό, αλλά και επικοινωνώ με άλλα άτομα που έχουν κοινό στόχο με εμένα, δηλαδή επιθυμούν να βελτιώνουν και να εξελίσσουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους. 

Η αγάπη μου για τη συγγραφή ξεκίνησε από την πρώιμη εφηβική ηλικία. Μου άρεσε να γράφω συχνά τις σκέψεις μου σε χαρτί. Συνήθιζα να γράφω στο κλασικό ημερολόγιό μου. Είχα την ανάγκη να ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου και να επικοινωνώ με τον εαυτό μου.”

2.Με τι θέμα πραγματεύεται το βιβλίο σου;

“Το βιβλίο μου ονομάζεται <Λεπτή και Ευτυχισμένη> και είναι ένα ψυχολογικό βοήθημα για το θέμα διαχείρισης βάρους που επιχειρεί να βοηθήσει το άτομο να γίνει και πιο λεπτό και πιο ευτυχισμένο, κάνοντας εσωτερικές αλλαγές που φέρνουν εξωτερικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, αυτό το βιβλίο επιδιώκει να υποστηρίξει σημαντικά το άτομο στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το περιττό βάρος βοηθώντας το να κάνει πρώτα τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο σκέψης, στα πιστεύω του, στις γνώσεις του και στη διαχείριση των συναισθημάτων του.

Το βιβλίο δεν εμπεριέχει διατροφικές γνώσεις αλλά συγκεκριμένες γνώσεις, νοητικές τεχνικές και ασκήσεις που βοηθούν το άτομο να αλλάξει τα αναποτελεσματικά δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψης που το οδηγούν στην υπερφαγία αλλά και στο να αλλάξει τα συναισθήματα του προς μια θετική κατεύθυνση, έτσι ώστε να κινητοποιείται προς θετικές για το ίδιο συμπεριφορές.”

3.Οι σχέσεις στη σημερινή εποχή είναι δύσκολες. Τι πιστεύεις ότι φταίει για αυτό;

“Ενώ οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους είναι πολύτιμες και προσθέτουν σε τεράστιο βαθμό στο νόημα και στο περιεχόμενο της ζωής μας, πιστεύω πως πάντα είχαν δυσκολίες, σε όλες τις εποχές. Δυσκολίες που μπορούν να ξεπεραστούν, όταν τα άτομα που απαρτίζουν τη σχέση, επιθυμούν να αλλάξουν, επιθυμούν να μάθουν, επιθυμούν να βελτιωθούν. Αυτή η επιθυμία χρειάζεται να είναι και αμοιβαία και δυνατή. Χρειάζεται να ξεκινάει από την συνειδητοποιημένη επιλογή των ατόμων να έχουν ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή τους.

Αν χρειάζεται να αναφέρω λόγους που <στην εποχή μας> οι σχέσεις είναι δύσκολες μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους  τους πιο κάτω:

Α) Όλοι μας έχουμε προγραμματιστεί νοητικά και συμπεριφορικά από το περιβάλλον μας, κατά την πολύ νεαρή μας ηλικία, από άτομα <μιας άλλης εποχής> , τους γονείς μας . Κατά συνέπεια, είναι πολύ πιθανόν να έχουμε δημιουργήσει ίσως και υποσυνείδητα προσδοκίες βασισμένες σε μια άλλη εποχή. Επίσης, ίσως να έχουμε απορροφήσει δυσλειτουργικά πιστεύω όσον αφορά την ανάπτυξη υγιών σχέσεων.

Β) Πολλά άτομα προτιμούν να εθελοτυφλούν όταν παρουσιάζονται οι δυσκολίες στη σχέση και να αποφεύγουν να τις αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια και επικοινωνία, πράγμα που στην τελική φέρνει ακόμη περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες στη σχέση.

Γ) Στους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας που ο καθένας από εμάς έχει πολλαπλούς και διαφορετικούς ρόλους είναι επίφοβο να βάλουμε στο περιθώριο τον εαυτό μας, την επικοινωνία μας με τον εαυτό μας, και τις προσωπικές μας ανάγκες. Όταν η σχέση μας με τον εαυτό μας κλονίζεται, τότε μπορούν να κλονιστούν και οι άλλες σημαντικές σχέσεις της ζωής μας.

Δ) Φόβος απόρριψης.

Ε) Έλλειψη επικοινωνιακών δεξιοτήτων.”

4.Η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους. Ποια η δική σου συμβουλή στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινάνε τα όνειρά τους ;

“Η οικονομική κρίση δεν μας επηρεάζει όλους. Υπάρχουν άτομα που πέτυχαν μέσα στην <κρίση>. Υπάρχουν άτομα που άδραξαν ευκαιρίες.

Θεωρώ πως όταν το όνειρο γίνεται στόχος και ο στόχος γίνεται βήματα, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να ακολουθήσει τα βήματα.

ΑΛΛΑ, για να ακολουθήσει κανείς τα βήματα χρειάζεται να έχει ένα ξεκάθαρο ΓΙΑΤΙ απαντημένο.

Χρειάζεται να επιθυμεί βαθιά και ολοκληρωτικά να ακολουθήσει τη διαδρομή που έχει επιλέξει.

Τα νέα παιδιά να μην φοβούνται την κρίση, αλλά να ψάχνουν να βρίσκουν τις ευκαιρίες που την συνοδεύουν.”

5.Γράψε μας το αγαπημένο σου κομμάτι από το βιβλίο που θες να το μοιραστείς μαζί μας

Πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση.

Θα γράψω κάτι, ΑΛΛΑ δεν είναι το αγαπημένο μου κομμάτι. Το βιβλίο μου το αγαπώ ολόκληρο. Όσα έχω γράψει μέσα στο βιβλίο είναι για εμένα ουσιαστικά και αγαπημένα. Κανένας πλεονασμός δεν υπάρχει.

Το απόσπασμα που θα παραθέσω δεν είναι ενδεικτικό του περιεχομένου του βιβλίου. Είναι όμως ένας σημαντικός σταθμός ανάμεσα σε άλλους τους οποίους ο αναγνώστης καλείται να επισκεφτεί.

«Σκέψου λίγο… Αν αγαπάς πραγματικά, βαθιά και ολοκληρωτικά τον εαυτό σου, πώς εκφράζεις την αγάπη σου στον εαυτό σου;

Αγαπάς τον εαυτό σου τόσο πολύ έτσι ώστε να γίνεται η αυτοαγάπη σου το κέντρο δύναμής σου;

Αγαπάς τον εαυτό σου αρκετά έτσι ώστε να γίνεσαι ο καλύτερος σου φίλος;

Αγαπάς τον εαυτό σου σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον αποδέχεσαι με τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του, ενώ ταυτόχρονα να τον υποστηρίζεις, να τον στηρίζεις και να τον εμψυχώνεις για να γίνεται καλύτερος;

Αγαπάς τον εαυτό σου τόσο πολύ ώστε να πιστεύεις πως αξίζεις να είσαι ευτυχισμένη; 

Αξίζεις να είσαι υγιής; Αξίζεις να είσαι δυνατή;

Είναι οι σκέψεις σου θετικές και υποστηρικτικές για εσένα;

Νιώθεις το συναίσθημα της αγάπης να ξεκινάει από μέσα σου, από εσένα για εσένα;»”

6.Αγαπημένο τραγούδι και φράση αυτήν την εποχή

Δεν έχω αγαπημένο τραγούδι, αλλά θα αναφέρω ένα που μου άρεσε πολύ όταν το άκουσα τελευταία. <Μόνο εσύ>,  Γιώργος Σαμπάνης.

Δεν έχω αγαπημένες φράσεις της «εποχής», αλλά αγαπημένες φράσεις όλων των εποχών, όπως:

 <Σ’ αγαπώ.>

<Η δύναμή σου πηγάζει από τη διαφορετικότητά σου.>

Και άλλες πολλές!”

7.Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

“Να περιμένετε περισσότερα άρθρα στη σελίδα μου, περισσότερα ηχητικά διαλογιστικής ύπνωσης και το επόμενο μου βιβλίο.”

8.Πού μπορεί να σε βρει κανείς;

“Μπορείτε να με βρείτε στην ιστοσελίδα μου www.upgrade-your-self.com

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση mindset.c.h@gmail.com

Στις σελίδες μου στο facebook:  Λεπτή και Ευτυχισμένη

                                         Mindset Coaching & Hypnotherapy”

9.Mια ευχή για το Ex’s Ghost By Tina Michaelidou

“Τίνα μου σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις πάντα την υγεία σου, την όρεξη και το πάθος για να δημιουργείς!

Εύχομαι η ιστοσελίδα σου να εξελίσσεται συνεχώς μαζί με εσένα!

Εύχομαι ένα δρόμο με πολλές ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!

Σε ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία!”