Στη σημερινή εποχή όπου η τεχνολογία καλπάζει και κάθε μέρα βγαίνει στην αγορά και ένα νέο social media εμείς καλούμαστε δυστυχώς ή ευτυχώς να κάνουμε αμέσως ότι προστάζει η μόδα ώστε να είμαστε “in”.

Τα social media ναι μεν βοηθούν στο να έχουμε επικοινωνία και επαφή με δικούς μας ανθρώπους όμως από την άλλη έχει χαθεί η οπτική επαφή και το συναίσθημα. Αν παρατηρήσουμε οι σημερινές σχέσεις έχουν διαλυθεί όχι τόσο εξαιτίας των social media αλλά λόγω της αλόγιστης χρήσης που κάνουμε εμείς σε αυτά χωρίς μέτρο και όριο.

Το να ποστάρεις συνεχώς που είσαι και τι κάνεις και με το να βάζεις συνέχεια φωτογραφίες με τον αγαπημένο σου ή να του αφιερώνεις συνέχεια τραγούδια μόνο καλό δεν σας κάνει. Σκέψου ότι δημοσιοποιείς τόσο έντονα τη σχέση σου και δεν κρατάς την ιδιωτικότητα που θα πρεπε.

Πώς όμως μπορείς να κρατήσεις την σχέση σου μακριά από την επιρροή των social media και πώς μπορείς να την σώσεις;

Ας δούμε μερικά tips :

∇ Όταν είσαι με την σχέση σου δεν χρειάζεται να κοιτάς συνέχεια το κινητό σου για να δεις αν έχεις κάποιο μήνυμα

∇ Δεν χρειάζεται να βάζεις πολλές φωτογραφίες ή να κάνεις check in. Δεν ενδιαφέρει όλο τον κόσμο που είσαι και τι κάνεις. Οι αναμνήσεις πρέπει να βρίσκονται στο μυαλό και στην καρδιά και όχι στα συνεχή ποσταρίσματα στα social media.Οι φωτογραφίες πρέπει να μένουν σε εσάς και όχι για να τις βλέπουν όλοι

∇ Μην μιλάς με την σχέση σου μέσω social media πάρτον ένα τηλέφωνο να δεις αν είναι καλά ή βγείτε έξω να μιλήσετε σαν άνθρωποι.

∇ Κάντε σωστή χρήση των social media και προτίμησε να βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς σε κάποια έξοδο μαζί με την σχέση σου

∇ Μην αφήνεις τρίτους μέσα από τα social media να μπουν αναμεσά σας και να σας διαλύσουν τη σχέση – αν δεις κάτι που σε ενοχλεί μπορείς να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου.

∇ Μην μετράς και μην κοιτάς σε ποιες κάνει “like” γιατί είναι αρρωστημένο και πολύ ψυχοφθόρο το να ζηλεύεις όλη την ώρα και να ψάχνεις την κάθε κοπέλα. Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ μπορείς είτε να το συζητήσεις είτε να τερματίσεις την σχέση σου και να πας παρακάτω.

∇ Σώσε τη σχέση σου βάζοντας κάποια όρια ώστε να μην σας επηρεάζουν τα social media.

∇ Τέλος, τα social media δεν θα σε συμβουλέψουν για το πώς να κρατήσεις μια σχέση αλλά αυτό μόνο η ειλικρίνεια και ο διάλογος θα το κάνει με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Και να μην ξεχνάτε να χαμογελάτε γιατί το αξίζετε!

naturanrg.gr